1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

TALLER DE CINEMA I ANIMACIÓ

 

TALLER D’ANIMACIÓ I CINEMA PELS ALUMNES DE L’ACADÈMIA

 

Els dilluns 13 i 20 de juny està previst fer un taller gratuït a càrrec de Quim Ribalta de “El Bombeto”; una empresa que es dedica a tallers itinerants d’animació i cinema.

Aquest taller està relacionat amb una activitat que realitza CineClub Sabadell. Concretament amb una pel·lícula que es passa al cinema Imperial el proper 9 de juny a les 21.00h que es titula “Un perro llamado dolor” 90min, (2001) de Luís Eduardo Aute. Aquesta és una obra experimental que consta de 4.000 dibuixos que va realitzar Aute durant cinc anys. Set històries que expressen la relació entre l’artista i el model.

 

ACTIVITAT:

És per això que “El Bombeto” pretén acostar-se als artistes de l’Acadèmia de Belles Arts amb l’objectiu de fer un taller/experiment. Els participants podran fer que els seus dibuixos, pintures i escultures cobrin vida. Perquè animar és molt més que fer moure imatges, és aconseguir que aquestes imatges expressin la vida que contenen.

Capacitat per 10 persones.

 

HORARI:


- Dijous 9 de juny (21.00h): Passi de la pel·lícula "Un  perro llamado dolor" a l'Imperial.

*Gratuït pels membres col·laboradors de l’Acadèmia. / 6,00€ no membres

- Dilluns 13 de juny (18.00h – 20.30h): Taller d'Animació “El Bombeto” a l’Acadèmia.
- Dilluns 20 de juny (18.00h – 20.30h): Taller d'Animació “El Bombeto” a l’Acadèmia.

*Ambdós sessions dels tallers són gratuïtes per tothom. No és imprescindible haver vist la pel·lícula. Es prega confirmació de l’assistència al taller.

 

 

Per més informació: Passeig Manresa, 22 / 93 725 09 45 / www.fbellesarts.org/ Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

TALLER D'ESTIU: ARTS PLÀSTIQUES PER A JOVES

 

DIBUIX ARTÍSTIC PER A JOVES

Professora: Isabel Casañas

 

Del 27 de juny al 8 de juliol del 2016

De 13 a 16 anys

 

Taller dirigit a joves que vulguin iniciar-se o ampliar coneixements en l’àmbit del dibuix artístic.

Es realitzaran una sèrie d’activitats en les que es treballarà el dibuix des de punts de vista més tècnics i d’altres més temàtics. Partint de l’observació de la realitat i de documents fotogràfics es practicarà el traç, s’investigarà en l’estructura, la forma, el volum, l’espai i la composició.

 

Continguts:

-          Representació gràfica de la realitat i de les idees. Estudi de formes orgàniques, artificials, de la figura humana i dels espais.

-          Experimentació de l’expressivitat de la línia i el traç en la interpretació de la forma.

-          Regles compositives: figura i fons, espais negatius i positius, proporció, masses, equilibris, direcció, ritme, textura, moviment, etc.

-          Representació del volum per mitjà de la interpretació dels efectes de la llum i de l’ombra, així com es treballarà el concepte d’escales tonals.

-          Elements bàsics en la interpretació del color.

-          Representació de la profunditat a mà alçada: construcció de formes bàsiques i divisió d’espais.

-          Es realitzaran sortides a l’exterior per poder dibuixar diferents escenaris de la ciutat.

 

Materials:

Cada alumne/a haurà de portar un bloc de dibuix DNA3 i un llapis. L’Acadèmia es farà càrrec de tenir tots els altres materials necessaris per cada sessió (carbonet, ceres, pastels...etc).

 

Preu del curs:

NO SOCIS: 85,00€

SOCIS: 75,00€

Tallers 2013/14

TALLERS D'ARTS PLÀSTIQUES PER ADULTS


Taller d'arts plàstiques:"Les mans que miren"
Dilluns i dimecres de 18:00 a 20:00h
Professora: Nati Ayala

Ens apropem a les diferents tècniques i conceptes que conformen l'expressió plàstica, partint de la idea que dibuixar i pintar són equivalents a pensar.

Tant el dibuix com la pintura són activitats que ens plantegen sempre preguntes, és a dir, ens fan repensar conceptes, idees, judicis, etc. Aquests coneixements tècnics i conceptuals han de servir per a fer-nos descobrir altres realitats, i crear-ne de noves. Una línia pot ser només una línia; però també pot ser un riu o un cavall; pot córrer molt o poc, pot tenir llum i portar l'ombra als peus. Pot venir a veure'ns o allunyar-se de nosaltres, etc.

Tota pràctica porta implícita la modificació dels referents, per petits que siguin, i cada tècnica a la vegada enriqueix aquestes modificacions, perquè aporta la seva pròpia característica.

Dirigit a qui vulgui iniciar-se o ampliar coneixements en el camp de les arts plàstiques, des del concepte, al paper.  

Taller de Nu: "Dibuixant la vida"
Dilluns i dimecres de 18:15 a 20:15h
Professora:Montserrat Morros

El taller de Nu facilita la comprensió de la figura humana i la pràctica del dibuix. Les postures adoptades pels models expliquen equilibris, torsions, estiraments i tensions; emeten missatges que cada dibuixant percep de manera diferent i tradueix a través del traç, línia o taca, utilitzant variats estris gràfics. Al llarg de l'any, les sessions s’organitzen   alternant el temps de duració de les poses, (3’, 5’, 8’, 10’, 15’, 20’, 30’). Diversos eixos temàtics vertebren les sessions: la dansa, la lectura, les arts marcials, la recreació de la figura protagonista d’obres conegudes... En algunes ocasions es fixa l’atenció en una zona concreta del cos, com el cap/rostre, les mans o els peus, en altres s’incideix en la sequència d’una sèrie de moviments encadenats. Es cerca tant un treball d’observació de l’estructura del cos, de les seves mesures i proporcions i del seu centre de gravetat, com de l’expressivitat del moviment i de la valoració del volum. La relació figura-fons, espais negatius i positius ajuda a dibuixar la figura. Dirigit a persones que tinguin un mínim de coneixements en dibuix o pintura. S'hi pot assistir també a través de sessions soltes amb els abonaments (5 sessions). 

Taller de dibuix artístic
Dimarts de 10:00 a 12:00h
Professora: Montserrat Morros

Aprendre a dibuixar és aprendre a mirar, a transformar la percepció i el pensament en una imatge. Conèixer la tècnica i el comportament de diferents materials així com valorar el paper de la línia i de la taca, de la llum i de l’ombra, ajuda a construir les formes observades en un espai bidimensional.
S’investigarà en l’estructura, l’encaix, la forma, el volum i la composició (carbonet, grafit, cretes, tinta, aquarel·la, gouache...). Es plantejaran diverses propostes temàtiques (objectes i elements orgànics, paisatge, figura, retrat i autoretrat, dibuix d’imaginació...) tot i respectant els interessos i el ritme d’aprenentatge de cada participant al taller, de manera que cadascú vagi desenvolupant poc a poc la seva pròpia línia.
Dirigit a qui vulgui iniciar-se o ampliar coneixements en el camp del dibuix artístic. 

Taller de tècniques aquoses
Dimarts i dijous de 18:15 a 20:15h
Professora: Montserrat Morros

Obert a totes aquelles persones que vulguin aprofundir en les tècniques aquoses (aquarel·la o acrílic), a través de diferents propostes de treball que permeten explorar tot el potencial expressiu de les técniques relacionades amb l'aigua. En aquest taller s’introdueixen les tècniques bàsiques de l’aquarel·la i de la tinta. S’incideix en la progressiva descoberta de les múltiples possibilitats d’aquests mitjans treballant a partir d’imatges mentals, de fotografies, de poesies o d’elements reals.  L’interès en aconseguir expressar l’estat d’ànim de l’obra, suggerint una lluminositat, un moviment, un misteri, un sentiment o una emoció, vertebra el taller. L’objectiu és que cadascú pogui experimentar i descobrir un camí propi que expressi la seva personalitat, les seves inquietuds o els seus desitjos, i que pugui “dialogar” amb els resultats aconseguits (valorar, cercar la idea que l’impulsa, transmetre-la, ser flexible, aprofitar l’atzar, conèixer l’obra de diversos autors...)Dirigit a qui vulgui iniciar-se o aprofundir en aquestes tècniques i introduir-se poc a poc, i al seu ritme, en un procés personal. 

TALLERS D'ARTS PLÀSTIQUES PER PETITS I JOVES


 "Expressa't" 

De 5 a 10 anys.
Divendres de 18:00 a 19:00h
Professora: Núria Cabrera

Taller de dibuix per a nens i nenes  on es pretén estimular la capacitat expressiva de cada nen. Aprenent les nocions básiques sobre el dibuix alhora que es diverteixen. 

"Tècniques grafico-plàstiques"
De 10 a 14 anys.
Dilluns de 18:00 a 19.30h
Professor: Gerard Torres

Taller on es treballen diferents tècniques pictòriques tant de base aquosa, seca i greixosa. El procés de treball és individualitzat, amb el seu propi projecte i partint del seu propi nivell tècnic.

"Projectes en creació"
A partir de 15 anys.
Divendres de 18:00 a 19.30
Professor: Gerard Torres

El procés de treball és individualitzat, on cada alumne avança al seu ritme, treballant amb la tècnica que necessita en cada moment. És un taller que pot donar suport i reforç a alumnes de Batxillerats Artístics tant a nivell conceptual com pràctic.

Amb el suport de