1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Marta Juvanteny

Marta Juvanteny - "Connexions Inalàmbriques"
Com a conseqüència de la realitat distant i davant dels estímuls digitals en la mirada, neix “Connexions innalàmbriques”.
Refugis traçats pel teixit informàtic de la imatge, d’estètica precisa, definida i ordenada, amb la intenció de despistar la mirada a través de l’efecte òptic i l’abducció del conjunt visual. Tensions ciberhipnòtiques de colors fluorescents i de noves addiccions anestèsiques on l’abducció epidèmica del dogma tecnològic i l’aïllament es fa present a través de la màquina.

VERO CENDOYA

Inauguració dimarts 5 de maig a les 19h. Del 5 al 30 de maig de 2015, a sala II. 

 

Vero Cendoya combina, des de fa 18 anys, la seva carrera com a ballarina i coreògrafa amb la de pintora i il·lustradora. Com a ballarina, ha treballat en diverses companyies d’Israel, Suïssa, Alemanya i Itàlia. L’any 2008 va crear la seva pròpia companyia de teatre-dansa i els seus espectacles s’han presentat en molts teatres i festivals d’Espanya i l’estranger. Des de l’any 2011 és directora, juntament amb Adele Madau, del centre de pintura, dansa i teatre La Palomera, a Barcelona i actualment també treballa com assistent i ballarina de la companyia Sol Picó, així com a coreògrafa de l’últim espectacle de Blanca Portillo.

 

Com a artista visual, ha publicat dos llibres infantils juntament amb l’Auditori de Barcelona i el Mercat de les Flors, i en té un altre en camí. Des de 2001 treballa amb la Galeria SAFIA de Barcelona i exposa de manera regular a l’Hipermercat de Vinçon i a l’Illa d’Art de Barcelona. Cendoya ha mostrat la seva obra a Barcelona, Madrid, Taipei i Itàlia. Del 5 al 30 de maig podrem visitar la sala II i entrar en l’univers i personatges que Cendoya crea amb l’ús viu dels colors, de les expressions i de les curvatures orgàniques. El 15 de maig, a més, podrem gaudir d’una interpretació de dansa d’aquesta polifacètica artista, acompanyada de la música en directa de JL Bieito, dins les activitats organitzades per la “Nit d’Art”, en commemoració del Dia Internacional dels Museus celebrat a la ciutat.

 

 

 

GEMMA MOLERA, Tinta i cera. Gravats i encàustiques

Inauguració dimarts 13 d'octubre a les 19h. Del 13 d'octubre al 7 de novembre de 2015, a sala II.

Gemma Molera és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1989); especialitzada en escultura i gravat. 
L’any 1990 entra a treballar al taller professional de gravat de Magí Baleta; col·laborant amb artistes com Jaume Plensa, Ferran Garcia Sevilla o Joan Bennàssar. Posteriorment, treballa al taller Quadrat 9 amb Alain Chardon, on col·labora amb artistes com Jaume Ribas, Jaume Roure o Perico Pastor, entre d’altres.
L’any 1999 es trasllada a viure a Seattle per un període de dos anys on perfecciona el fotogravat i on aprèn i treballa amb la tècnica de l’encàustica que la captiva.
Amb tot aquest bagatge artístic, l’obra de la Gemma Molera adquireix una personalitat pròpia, sorprenent i innovadora. L’espectador se sent atret i no percep, a primera vista, el perquè. Sota allò que veiem hi batega tot el que no percebem. El procés de treball: doblegar, embolcallar, esbotzar, estripar, cremar…reconverteix sovint aquestes composicions en escultures.
Aquesta exposició ha estat una iniciativa de A. Sierra i M. Senserrich mentre que la selecció de l’obra i el muntatge ha estat a càrrec de A. Vilarrúbias i X. Garriga.

Amb el suport de