1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

II BIENNAL D'ART JOVE. Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P.

En el marc de la Festa Major de Sabadell 2015, l'Acadèmia de Belles Arts presenta l'exposició extraordinària de la II Biennal d’Art Jove, organitzada per aquesta entitat. Inaugurada el 2 de setembre a les 19.00h, amb la presència del Sr. Juli Fernàndez, Alcalde de Sabadell, i de la Sra. Montserrat Chacón, Regidora de Cultura, es podrà visitar fins el 3 d'octubre.

Després d'una exitosa primera edició l'any 2013, enguany se'n presenta la segona, amb una alta participació i qualitat. La Biennal pretén promoure i difondre el treball artístic del sector jove de la població que intenta obrir-se camí en el món de l'art, oferint aquesta oportunitat a tots els artistes nascuts entre els anys 1978 i 1989, residents a Catalunya.


Dels projectes presentats se n'ha fet una selecció de 36 obres que podrem veure exposada a les tres sales de l’Acadèmia de Belles Arts. Podrem trobar-hi obres de tècniques diverses: fotografia, pintura, instal·lació, escultura, il·lustració… 


El jurat està integrat per Enric Blasco, President de Companyia de Aigües de Sabadell, Ricard Calvo, Pintor i Director de la Comissió Artística de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell FP, Maia Creus, Doctora en Història de l'Art, Investigadora Cultural i Professora a ESDI-Escola Superior de Disseny (URL), Joan Llonch, President de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell FP i Anna Vilarrúbias, Pintora, Gravadora i Professora a l’Escola Illa de Sabadell. 


Empreses que ja van participar en la primera edició, repeteixen enguany. 
Cafès IllyCanson & Guarro i Pinzells Escoda han volgut col·laborar aportant productes i material per l'esdeveniment. 


Els premis, patrocinats per Aigües Sabadell, es van comunicar el mateix dia de la inauguració. Es va 
atorgar un primer premi de 2000€ i l'oportunitat d'exposar individualment a la Sala I i, un segon premi de 1000€ i l'oportunitat d'exposar individualment a la Sala II de l'Acadèmia de Belles Arts, i dos accèssits.

Els premiats a la II Biennal d'Art Jove de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. 2015 són:

Aureli San Pedro (1r premi)
Xavier Ristol (2n premi)
Pere Rovira (accèssit)
Marta Juvanteny (accèssit)


Amb aquesta segona edició, l’Acadèmia fa un pas endavant en la promoció i recolzament als joves artistes emergents, seguint amb l'objectiu que ja fa anys que tira endavant de visibilitzar aquest col·lectiu. 
L'exposició es podrà visitar des del dia 2 de setembre fins el 3 d'octubre de 2015, en l'horari de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 hores (i dilluns 7 de setembre de 12.00 a 14.00h en horari especial de festa major).

 

 Bases Nota de premsa


Amb el suport de